Gebruikers migreren
Het migreren van gebruikers geeft de mogelijkheid om alle gekoppelde dossiers en rollen van een gebruiker over te schrijven naar een andere gebruiker. Indien het gaat om een nieuw emailadres moet deze eerst worden aangemaakt en gesynchroniseerd voordat deze gekozen kan worden.
Vanuit het migratieoverzicht is direct inzichtelijk welke dossiers toebehoren aan deze gebruiker. Verander indien gewenst eerst de eigenaar van het dossier als deze niet overgedragen hoeft te worden. De migratie is onomkeerbaar.
- Klik in het hoofdmenu op BEHEER en vervolgens op GEBRUIKERS.
- Kies de gewenste gebruiker om te migreren.
- Bepaal of dossiers waarvan de gebruiker eigenaar is gemigreerd moeten worden. Zo niet, wijs een andere dossiereigenaar toe.
- Bepaal of de toegewezen rollen gemigreerd moeten worden. Zo niet, verwijder de gebruiker uit de rol.
- Klik nu op het migratie icoon of gebruik ALT+M.
- De bovenstaande waarschuwing verschijnt. Kies de gebruiker waaraan de dossiers, rollen en werkstromen worden overgedragen. Staat de gewenste gebruiker er niet bij? Maak deze eerst aan.
- Bevestig door te klikken op MIGREREN.
- Bevestig nogmaals met OK.
- Hierna open het gebruikersoverzicht van de gekozen gebruiker en zijn de nieuw toegewezen rollen en dossiers zichtbaar.
- De (lege) gebruiker blijft bestaan in DigiRecord. Een licentiebeheerder kan deze gebruiker uitschakelen en de toegang ontzeggen per applicatie.
Vragen of ondersteuning nodig?
Heeft u na het lezen van bovenstaande handleiding nog vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.
Veelgestelde vragen:
Kan ik het migreren ook gebruiken om van emailadres te wisselen?
Ja, dit kan een van de redenen zijn om een gebruiker te migreren. Na het migreren kan de (lege) gebruiker worden uitgeschakeld.