PM Blog

In ons blog delen wij graag inspiratie, wat ons bezighoudt op het gebied van de ontwikkelingen op ICT en accountancygebied en welke vraagstukken hierbij aan de orde komen. De artikelen kunt u ook delen of van commentaar voorzien.

DigiRecord maakt uw omgeving persoonlijk

op .

Het dashboard van DigiRecord is bijzonder flexibel. U kunt nu zeer gemakkelijk een welkomsttekst, contactinformatie en (meerdere) foto's plaatsen. Door deze mogelijkheid kunt u uw relaties een persoonlijk bericht meegeven wanneer zij inloggen in uw omgeving.

Landelijke dag van Cijfermeesters 2019

op .

Tijdens de landelijke dag van CijferMeester in Wageningen mocht onze collega Paul Davids namens Pro Management Software presenteren over DocMaker.

DocMaker is een plugin voor Microsoft Word waarmee in luttele seconden meer dan 50 gepersonaliseerde brieven en/of e-mails gemaakt en verzonden kunnen worden naar verschillende relaties.

Het digitaal vastleggen van dossiers namens Peter Schouten

op .

Het digitaal vastleggen van dossiers moet kunnen en kan!

Het digitaal vastleggen en delen van dossiers met relaties of collega’s moet snel, eenvoudig en veilig zijn. Vooral in dit tijdperk waarin internet de overhand heeft en de veiligheid hierin gewaarborgd moet worden.  Dit gepaard met de nieuwe wet en regelgeving (AVG, mei 2018), vergt van elke organisatie extra handelingen met betrekking tot de veiligheid en toegankelijkheid van opgeslagen dossiers. 

SBR implementatie tijd is nu

op .

OPTIMALE IMPLEMENTATIE VAN SBR KOST TIJD

Aad Bergman, één van de schrijvers van het boek "Met SBR rapporteert u glashelder" vertelt in de onderstaande blog over de succesvolle implementatie van SBR. 

Het ultieme doel is, het op zo eenvoudig mogelijke wijze, opstellen van een jaarrekening in SBR formaat en deze via Digipoort aanleveren bij de overheid en andere uitvragende partijen.

 

De toegevoegde waarde van SBR komt het best tot zijn uiting indien bij de inrichting van het grootboek en bij het vastleggen van journaalposten rekening wordt gehouden met de wijze waarop in SBR moet worden gerapporteerd. Medewerkers moeten worden geïnstrueerd over de juiste werkwijze. De introductie van SBR heeft dus in de meeste gevallen ook organisatorische consequenties.

Nieuwsbrief PM