fbpx

Nieuws

Meer inzicht in uren en planning én sneller factureren

op .

Delen:

uren planning hrm

Wanneer u jaarrekeningen- en rapportgenerator PM REPORT gebruikt en wellicht voor relatiebeheer PM RECORD, dan ervaart u ongetwijfeld welke winst u dat oplevert. Er valt ook heel wat winst te behalen op het gebied van planning, uren en facturen. Op welke vlakken u deze winst kunt behalen?

Sneller factureren

Sneller factureren is enerzijds mogelijk door de afspraken met uw klanten om te zetten naar vaste prijsafspraken. Maar ook op het vlak van  projecten en klussen op regiebasis is er veel te winnen. Snel factureren is overigens eerder een gevolg van een werkwijze en dus een belangrijke indicator die aantoont hoe efficiënt de gehele werkwijze is.

De winst zit hem met name in het controleren / uitzoeken. Wanneer u elk factuurvoorstel moet controleren en terugzoeken wat er precies is gedaan, dan kost dit veel tijd. Het controleren van facturen wordt echter een fluitje van een cent als de uren, werkzaamheden en afspraken al zijn gecontroleerd voordat het factuurvoorstel is gemaakt. En dit kan uiteraard met onze software.

Problemen en tijdsverlies voorkomen

Waar ook veel winst valt te behalen is op het vlak van te veel bestede uren. Door in de opdracht vast te leggen hoeveel tijd iets mag kosten, door het registreren van tijd van de medewerkers en door het bekijken van verschillende overzichten kan gekeken worden naar geplande vs gerealiseerde uren en kunnen zodoende problemen van tevoren worden gezien en opgelost. U bespaart niet alleen de te veel bestede uren, maar ook nog eens tijd aan het niet (ad-hoc) hoeven oplossen van planningsproblemen.

Zelf inzicht bij medewerkers

Toegegeven, het bijhouden van uren is even wennen maar het levert zoveel moois op, dat dit absoluut de moeite waard is. Behalve de eerder genoemde voordelen, levert het namelijk ook direct inzicht bij medewerkers op over geplande vs. werkelijke uren zodat ze zelf kunnen bijsturen of tijdig hierover kunnen communiceren. Daarbij kunnen door het vastleggen van de uren meteen de verlofuren via de HRM module in kaart worden gebracht. Via dezelfde module kunnen overigens ook gemakkelijk verlof- en ziekte-uren worden aangevraagd, goed- of afgekeurd. Voor het management is er een concreet overzicht uit te draaien van het aantal gewerkte uren per medewerker, het aantal resterende en opgenomen verlofuren. Zo wordt planning een stuk makkelijker en ontstaan er minder vragen over verlof.

Welke modules?

Om te kunnen profiteren van bovengenoemde voordelen, kunt u de volgende modules gebruiken. Vraag overigens bij ons altijd een advies specifiek voor uw kantoor zodat wij kunnen aangeven met welke modules uw uitdagingen kunt aangaan. De modules waarmee u veel tijd kunt besparen: PM RECORD INVOICE, PM RECORD TIME, PM RECORD PROGRESS, PM RECORD AUDIT PLAN, PM RECORD HRM.

Meer weten?

Neem contact met ons op!

Nieuwsbrief PM

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer