fbpx

Nieuws

Vanaf 1 januari veel sneller jaarrekeningen maken?

op .

Delen:

snel jaarrekingen maken

Vanaf 1 januari veel sneller jaarrekeningen maken? Maakt u nog jaarrekeningen met veel handmatig (aanpas)werk? Dan is er goed nieuws. Het maken van rapporten als jaarrekeningen, verslagen, publicatiestukken, verklaringen, SBR-berichten, e.d. kan allemaal sneller.

Maar niet alleen het maken kan sneller, ook het invoeren in fiscale pakketten en het indienen van publicatiestukken kunnen sneller. En u kunt als u dat wilt vanaf komend jaar, of zelfs eerder, deze tijdswinst gaan realiseren. Lees hoe het werkt en hoe u van deze mogelijkheden gebruik kunt gaan maken. Het mooie is dat u uw eigen oplossing kunt (laten) maken, of kiezen voor de kant-en-klare oplossing van Pro Management Software.

Standaardiseren, automatiseren en koppelen

De kern van het sneller maken van alle genoemde stukken en documenten zit hem deels in standaardisatie, het automatisch laten uitvoeren van taken en het digitaal exporteren en importeren of indienen van de rapporten.

De start

Om het werk gemakkelijk te maken is het fijn om een database te hebben met alle teksten die in de rapporten (jaarrekeningen, verslagen, publicatiestukken, etc.) kunnen voorkomen. Natuurlijk moeten deze teksten actueel zijn en in lijn met de huidige regelgeving. Door de van toepassing zijnde tekstblokken vervolgens ‘naar binnen te trekken’ in verschillende sjabloonrapporten, heeft u al 60% van uw rapport gemaakt. Deze oplossing grotendeels zelf maken is mogelijk met bijv. een SQL database, MS Excel en MS Word. In onze software is dit allemaal al geregeld.

Importeren

Wanneer u de cijfers van uw klant importeert en dat doet via een tabel dat alle exotische coderingen van de klant omzet naar uw eigen standaard, dan kunt u eenvormige jaarrekeningen en andere stukken maken zodat ze gemakkelijk voor alle collega’s en klanten te lezen zijn en gemakkelijk kunnen worden omgezet naar SBR. Wanneer het rapport in kwestie ook deze gegevens importeert en automatisch op de juiste plek zet, dan heeft u de teksten én de cijfers in orde. Voor het importeren van cijfers heeft onze software reeds koppelingen met SnelStart, Exact, AFAS, Yuki, Minox, King, Visma, Twinfield en tal van andere pakketten.

Als u ook nog de klant- / persoonsgegevens uit uw CRM applicatie importeert, dan heeft u in no-time een kloppend document. Het importeren van gegevens en ze laten vertalen door een brugstaat en ze vervolgens importeren in uw rapport, is iets waar u waarschijnlijk een programmeur bij moet betrekken. In onze software zijn al deze functionaliteiten reeds gemaakt.

Opmaak

U wilt waarschijnlijk een professioneel ogend rapport aan uw klant afleveren, en uw klant verwacht dat ongetwijfeld ook van u. Het is dus zaak om alle rapportsjablonen vooraf op te maken. Dit kan een mooie klus zijn voor een grafisch iemand, of u kunt natuurlijk gebruik maken van de standaard opgemaakte documenten in onze software.

Koppelingen

Wanneer u prachtige rapporten heeft dan moeten uiteraard worden verstuurd naar de klant en de gegevens worden bijgewerkt in de fiscale pakketten. Deze koppeling zelf maken zal niet meevallen. In onze software is in ieder geval een koppeling met AFAS, Exact, Fiscaal-Onlinenl, Nextens, TECKNOW en UNIT4.

In sommige gevallen moeten de stukken ook worden ingediend bij de KVK, Belastingdienst of banken. Deze partijen zullen vragen om dit in SBR te doen. De kans dat uw klant dit zelf kan, is hiermee klein. En een voordeel voor u want dit valt te automatiseren. Zeker wanneer u een goede brugstaat heeft gemaakt. In onze software is het standaard mogelijk om SBR rapporten te maken en met de SBR Webmanager kunt u zelfs het proces van laten goedkeuren door uw klant, en het indienen automatiseren.

Kortom

In een notendop valt er dus veel te standaardiseren, te automatiseren en te koppelen. Zelf een (deel)oplossing maken is mogelijk, maar wel voorbehouden aan alleskunners of diegenen die kunnen programmeren. Uitbesteden kan uiteraard maar zal behoorlijk kostbaar zijn. Een mooi alternatief is dus software waarin alles al voor u gedaan is. PM REPORT van ProManagement Software is zulke software, uniek in zijn soort en zeer betaalbaar. Wilt u meer weten? Vraag dan een demonstratie aan.

Nieuwsbrief PM

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer