fbpx

Informatie over Log4Shell

op .

Delen:

Ongetwijfeld heeft u in de media gelezen dat er op 9 december jl. een groot beveiligingslek is gevonden dat de naam Log4Shell heeft gekregen. Pro Management Software heeft datzelfde weekend onderzocht of de gevonden problemen op enige wijze gevolgen kunnen hebben voor u als gebruiker van onze software.

Hieronder geven wij per product aan wat onze bevindingen zijn. Daarbij is het van belang dat wij enkel uitspraken kunnen doen over onze software en niet over de servers en werkstations waarop onze software draait. U zult daarover met uw systeembeheer het gesprek moeten aangaan:


PM Record en bijbehorende modules:

o Er zijn geen problemen bij het gebruik van PM Record! 
PM Record is geprogrammeerd in .Net en daarbij wordt de Java bibliotheek Log4J niet gebruikt.

PM Report 

o Er zijn geen problemen bekend voor PM Report. 
PM Report is geprogrammeerd in Visual Basic for Applications en daarbij wordt Log4J niet gebruikt.

PM Online – Digirecord & PM CRM

o PM Online is niet gevoelig voor het Log4Shell issue. 
Voor deze systemen maken wij gebruik van een softwarestack waarin Java niet gebruikt wordt. De bibliotheek Log4J wordt daarom ook niet gebruikt.

PM Cloud

o Voor de gebruikers van de PM Cloud is het ook belangrijk om te weten dat wij ook de PM Cloud servers die door ons gehost worden onderzocht hebben. Daarbij zijn geen issues naar voren gekomen.

Daarnaast heeft Pro Management uiteraard ook haar interne systemen onderzocht en waar nodig de noodzakelijke maatregelen genomen.

Stel gerust ook uw vragen aan de helpdesk indien deze informatie niet voorziet in uw behoefte Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief PM

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer