Betere MKB-dienstverlening door accountants- en administratiekantoren

op .

Delen:

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil in samenwerking met de NBA en andere kennispartners de komende twee jaar een project uitvoeren dat tot doel heeft de automatisering en digitalisering van de accountants- en administratiekantoren beter te benutten m.b.t. de dienstverlening aan het MKB.

Accountants- en administratiekantoren hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in software en procesinnovaties voor de digitalisering van hun werkzaamheden voor het MKB. Deze investeringen renderen vooralsnog bij het optimaliseren van de eigen bedrijfsvoering en het digitaal versturen van de jaarrekening naar uitvragende partijen. De vraag ligt nu voor of het ook mogelijk is om de eigen dienstverlening voor het MKB te verdiepen en te verbreden door de toepassing van de digitalisering van de gegevensverwerking. De centrale doelstelling van dit project is:

'Waarmee kunnen accountants- en administratiekantoren hun dienstverlening aan het MKB innoveren?'

De organisatie vraagt van accountants- en administratiekantoren, die willen participeren het volgende:

  • Medewerking aan een webenquête over hun dienstverlening
  • Participatie bij het opstellen van tussentijdse rapportages voor management control toepassingen en advisering richting MKB-klanten
  • Medewerking bij het toetsen van het gebruiksnut van dergelijke tussentijdse rapportages


Het projectteam zal tijdens het project innovaties ontwikkelen om de investeringen in digitalisering van de financiële gegevensverwerking beter te benutten. In samenwerking met de participerende accountants- en administratiekantoren worden deze innovaties gebruikt en getest binnen de digitale leeromgeving van de HvA: Arvum Accountants. De dialoog hierover maakt het mogelijk dat iedereen een eigen bijdrage kan leveren aan het project en het resultaat daarvan kan toepassen binnen het eigen kantoor.

Hoe meldt u zich aan?

Dit project start komend najaar bij voldoende belangstelling en financiering. Van de participerende accountants- en administratiekantoren wordt een bijdrage 'in kind' verwacht in overeenstemming met de gezamenlijke tijdsinspanning. Bij beoogde participatie is wel een intentieverklaring als vooraanmelding noodzakelijk.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de programmamanager van de Hogeschool van Amsterdam:

Maarten Noom
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Tel. 06-51988382

Zie voor de digitale leeromgeving: www.arvum-accountants.nl 

Zie voor het expertisecentrum: www.instantreporting.nl 

 

 

Nieuwsbrief PM

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer