fbpx

Vernieuwde versie Balance Base als rapportagemotor

op .

Delen:

Vernieuwde versie Balance Base als rapportagemotor!

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde functionaliteit van Balance Base. Het resultaat mag er zijn!

De integratie met Exact Online, die gerealiseerd is, plus de mogelijkheid om vanuit Balance Base direct de jaarrekening aan te maken, betekenen nog meer efficiency voor de kantoren.

Wat is allemaal mogelijk met Balance Base?

Balance Base koppelt álle boekhoudpakketten op basis van de saldibalansen of XML-Auditfiles. Balance Base is het onderdeel van de database, waarin van alle klanten van alle perioden van alle jaren de saldibalansen of xml-auditfiles uit alle pakketten kunnen worden ingelezen of direct via webservices met online pakketten ter beschikking staan.

Balance Base genereert vele (management-)rapportages, cijferopstellingen en -analyses ter ondersteuning van de werkzaamheden die volgens het werkprogramma moeten worden uitgevoerd. Via een slimme leadsheetcodering zijn het werkprogramma, de digitale dossiers en saldibalansen gekoppeld, waardoor alle dossieronderwerpen digitaal ter beschikking staan in heldere overzichten inclusief aantekeningen en instructies uit het werkprogramma.

Slechts eenmaal behoeft een koppeling te worden vastgelegd met de PM-subcodetabel. Deze tabel verzorgt de koppelingen naar alle fiscale pakketten en SBR-rapportages.

screenshot-balance-baseKlik op de afbeelding voor een
vergroting van het schermvoorbeeld


Welke integratie met Exact Online realiseert men met Balance Base?

Middels een webservice kan Exact Online vanuit Balance Base worden geactiveerd. Na het invullen van het jaar en de periode in Balance Base wordt de saldibalans automatisch ingelezen. Het im- en exporteren van bestanden behoort voortaan tot de verleden tijd.

Uniek hierbij is dat de beroemde 30-, 60-, 90 dagen betalingstermijn van debiteuren en crediteuren in Balance Base opgenomen worden. Deze velden worden automatisch toegevoegd aan de kredietrapportage voor de bancaire instellingen, die deze elementen als een verplichting hebben opgenomen.

De integratie met Exact Online is een eerste stap. Op korte termijn zullen meer synchronisaties volgen met andere online boekhoudpakketten.

Direct vanuit Balance Base de jaarrekening maken?

Pro Management heeft deze mogelijkheid gerealiseerd vanuit de bekende filosofie van slechts eenmalige vastleggingen in PM-Record CRM. Zodra de vastleggingen van een cliënt compleet zijn (denk aan tekstuele gegevens en toelichtingen inclusief rapportopmaak) en de cijfers zijn ingelezen in Balance Base kan men met 1 druk op de knop de jaarrekening direct vanuit Balance Base genereren.

Kunnen er fiscale correcties in Balance Base gemaakt worden?

Absoluut!
In Balance Base heeft u de mogelijkheid fiscale boekingen te maken, zodat de jaarrekeningen en/of SBR-Kredietrapportages ook op basis van fiscale grondslagen opgesteld kunnen worden. Een dergelijke boeking kan als (klant)sjabloon worden vastgelegd, zodat deze kan worden hergebruikt. U kunt  zeer eenvoudig switchen tussen de commerciële en fiscale grondslagen.

Daarnaast is de functionaliteit van het aanmaken van journaalposten en herrubriceringen verder vereenvoudigd en overzichtelijker gemaakt. Ook hiervoor geldt dat er sjablonen aangelegd kunnen worden voor veel voorkomende aanvullende boekingen.

Wanneer is deze nieuwe versie van Balance Base beschikbaar?

In de maand oktober 2012 publiceert Pro Management de nieuwe versie van Balance Base met de genoemde nieuwe mogelijkheden!

Pro Management Software ontwikkelt uw digitale toekomst!

Nieuwsbrief PM

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer