fbpx

Nieuw rapport 'Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2013'

op .

Delen:

Na een eerste versie begin vorig jaar heeft Onderzoeksbureau GBNED recent het rapport 'Digitaal dossierbeheer en werkprogramma's 2013' samengesteld, gericht op de accountancy.

Het rapport geeft inzicht in (modellen voor) werkprogramma's die beschikbaar gesteld worden door de verschillende (kantoor- en branche)organisaties en anderzijds in software voor samenstel-, controlewerkzaamheden en digitaal dossierbeheer. Op basis van een model (processchema) is in het rapport de samenhang tussen (modellen) voor werkprogramma's, het uitvoeren van een (klant)opdracht, digitaal dossierbeheer en uitwisselen van informatie met klanten en uitvragende partijen in beeld gebracht en toegelicht.

Enkele conclusies op basis van het rapport zijn:

  • Het aantal partijen dat modellen voor werkprogramma's levert is stabiel te noemen nadere informatie voor de uitgave 2013 van het rapport is geleverd door: Auxilium Adviesgroep, Extendum, Fiscount, NOAB en NOVAK.
  • Er is sprake van een verbreding naar soorten van modellen voor werkprogramma's; bijvoorbeeld voor inbreng, verzekerd belang en fiscale werkzaamheden, zoals het samenstellen van een aangifte inkomstenbelasting voor een ondernemer.
  • Het aanbod van software ter ondersteuning van samenstel-, controlewerkzaamheden en digitaal dossierbeheer is stabiel te noemen de volgende leveranciers hebben informatie geleverd voor de uitgave 2013 van het rapport: CaseWare, Change to Comm, Infine, IT Risk Control, Make Life Easier, Pro Management, Synacc, UNIT4 en VISMA.
  • Niet alle modellen van de verschillende (kantoor- en branche)organisaties worden ondersteund door alle softwarepartijen.
  • Er lijkt geen echte standaard in de markt waarop modellen van verschillende partijen gekoppeld kunnen worden aan de diverse softwaresystemen; het is niet altijd duidelijk hoe kantoren kunnen switchen van enerzijds softwareleverancier en anderzijds modellen en content met behoud van workflow en de volledig opgebouwde dossierhistorie. Op deze punten ligt een uitdaging voor de verschillende (kantoor- en branche)organisaties in samenwerking met de softwaremarkt.
  • Opvallend is dat het gebruik van SBR/XBRL nauwelijks wordt genoemd door partijen die modellen leveren voor werkprogramma's. Daaruit kan geconcludeerd worden dat SBR/XBRL nog in de kinderschoenen staat als het gaat om de relatie met (modellen voor) werkprogramma's.

Het rapport 'Digitaal dossierbeheer en werkprogramma 2013' kan gratis worden opgevraagd.

(bron: Accountant.nl)

 

Nieuwsbrief PM

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer